2010年8月4日 星期三

iPhone 4 遭破解!

估唔到 iPhone 4 賣街無耐,就比人Jailbreak,而且破解過程更係人都識,真係離譜! 

大家都知Jailbreak呢個程式可以破解 Apple Store 限制,可以加裝非官方的軟件,甚至免費安裝本來要錢的 APPB。早期Jailbreak iPhone 需要好多步驟,一般用家唔易掌握,而家只要下載一個程式,點擊之後就會自動執行,而最新的更連破解程式都唔使下載,直上JailbreadkMe網頁可以。使用非常簡單,只要連上網頁之後,滑動下方的鈕,就會自動下載程式並且安裝、Jailbreak,更唔使做任何的設定。佢支援iOS 4.0.1、iOS 3.2.1或更低版本,iPhone 4也可以直接Jailbreak。

提醒大家,雖然目前Jailbreak在美國已經合法,不過Apple官方表示Jailbreak後手機會失去保養,大家做之前記得停一停,諗一諗! 呵呵!
張貼留言