SONY 數碼電視策略一條龍

蘋果及 Google 爭電視市場,SONY 亦唔執輸玩埋一份,日前仲推出「3D Experience」點播串流頻道服務,免費提供一系列3D宣傳短片及體驗版內容,包括「 哈利波特 — 死神的聖物1及2」精華片段。

平薄電視未流行之前,SONY 雄霸 CRT 電視市場,而家五六十後,當年無不為擁有 SONY 單槍技術的平面方角電視自豪,及後此技術應用到電腦芒,我呢個七十後對佢一樣鍾情。平薄顯示普及之後,「平面方角」最終連同Walkman及MD 成為歷史。

不單手機、電視領域方面SONY受Samusung 及 LG 夾擊多年,直到近來互聯網電視即將普及,呢間日本老牌先再現曙光。Intenet 世界除上網速度之外,重重要就係內容,SONY 有自家唱片及電影、遊戲為軟件,上網電視做硬件,再配合埋「3D」花臣,成個配套之強非其他對手可比,數碼王子o係度希望sony生生性性,重拾昔日雄風。
張貼留言

這個網誌中的熱門文章

Huawei Pocket Wi-Fi 設定竅門

Windows 10 重現顯示桌面按鈕