2012年5月11日 星期五

手機好戲 App 介紹


一向鮮有在Android手機上裝 App 線上睇片,本來都有用 MyTVB,不過要登記、login、又多廣告,所以轉而幫襯另有隻免費的 MyTV Easy ,佢簡單到我唔想介紹,只需注意於 Play Sotore 以 MyTVB Explorer 搜尋就可下載。反而另一隻《千尋影視》要推介給大家。


此 APP 是串流軟件,能在手機上直接收看中、港、台、日、韓,甚至歐美等地的電視劇、综藝節目,電影等,以前我曾裝過,發現佢經常連接失敗所以無用,原來新版已解決了技術問題,內容方面有Ironman2、變形金剛3、就連新一輯星矢都有,而睇劇時記得將之收藏為「我的頻道」,方便日後繼續追看其他集數。


http://cn.androidzoom.com/android_applications/media_and_video/_znim.html
張貼留言